Activiteiten

De belangrijkste momenten in de kerk zijn de zondagse erediensten. Iedere zondag staat de deur twee keer voor u open!

Daarnaast zijn er een aantal activiteiten voor jong en oud. Zo is er een jaarlijkse fietstocht, barbecue, rommelmarkt en worden er regelmatig gezamelijke maaltijden georganiseerd door de activiteitencommissie rondom een bepaald thema, zoals een pasta-avond, mosselavond of stampottenavond.

Er zijn ook activiteiten voor bepaalde leeftijdsgroepen. Hieronder vindt u een overzicht.

Kinderen

Iedere maand is er kinderclub voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar.

Het doel van de club is om kinderen op een ontspannen manier bekend(er) te maken met de bijbel. Er wordt een Bijbelverhaal verteld en daarna is er tijd voor creativiteit en andere leuke dingen.

Ben je nieuwsgierig geworden en heb je zin om mee te doen? Kom dan gerust langs. Kijk bij agenda voor de data en de tijden! Je kunt je opgeven via het contactformulier.

Tot ziens op de kinderclub!

Jongeren

Vind jij het belangrijk om betrokken te zijn bij de kerk en meer te leren over de Bijbel? Dan kun je je opgeven voor de catechesatie. Samen ga je op zoek naar Bijbelse vragen en antwoorden. Zo leer je steeds meer over wie God is en hoe hij ook jouw leven leidt en wat dat voor je betekent. Ben je nieuwsgierig geworden?

Volwassenen

Voor de (jong) volwassenen zijn er ook verschillende activiteiten in de gemeente.

Zo wordt er op de kring van de (jong) volwassenen iedere maand een avond besteed aan een actueel of een interessant thema. Soms gaat het om een onderwerp dat betrekking heeft op onze samenleving, een godsdienstig onderwerp of een ethisch dilemma. Bijvoorbeeld ‘het huwelijk’, ‘het avondmaal’ en meer!

Daarnaast organiseert Vrouwenvereniging Ruth iedere maand een avond voor vrouwen. Wat 25 jaar geleden begon met een paar vrouwen, is uitgegroeid tot een groep van 20 vrouwen die nog steeds met veel enthousiasme Bijbelstudie doen. Leidraad is het blad van de landelijke bond van Hervormde vrouwen.

Inloopmiddag

Voor iedereen die zin heeft in een kop koffie of thee met iets lekkers staan de deuren van Elim iedere maand een middag open.

Ouderen

Rond Kerst en Pasen worden er maaltijden georganiseerd voor de ouderen van onze gemeente. Tijdens die avonden wordt er stilgestaan bij de betekenis van Kerst en Pasen, er wordt gezongen en gebeden.

Voor de ouderen van de gemeente is er een ophaaldienst om ’s zondags de kerkdiensten te kunnen bezoeken. U kunt zich opgeven via het contactformulier.